torsdag 16 augusti 2007

Kom åt din webmail i Thunderbird

[Klicka på bilderna för förstoring/bättre skärpa ]

Innan jag börjar vill jag bara påpeka att detta är endast ett av många sätt på vilket du kan komma åt din webbmail. Men det sätt jag kommer beskriva här kan göra hela processen lite enklare.

Börja med att ladda ner och installera Thunderbird från denna länk. Ja, ja du får faktiskt bläddra dig fram till den svenska versionen själv. ;)

Ladda sedan ner tillägget WebMail och de i ditt fall aktuella tjänsterna (t.ex. Hotmail eller Yahoo beroende på din e-postleverantör).


Starta nu Thunderbird och gå till menyn Verktyg = > Tillägg.


I Fönstret som kommer upp väljer du Installera (längst ned till vänster) för att sedan leta rätt på de filer du laddat hem från WebMail-sidan. När du har laddat in alla tilläggen så låter du Thunderbird starta om.

Dags att komma åt dina konton...
Steg 1: Gå till Arkiv => Nytt => Nytt konto.


Steg 2: I fönstret som kommer upp väljer du Konto för e-post och klicka Nästa.
Steg 3: Skriv in ditt namn och din fullständiga e-postadress. Nästa >

Steg 4: Välj Pop som servertyp. Skriv in localhost som server för inkommande e-post. Välj till sist själv om du vill använda en global inkorg.


Steg 5: VIKTIGT!!! Du ska fylla i HELA din e-postadress som användarnamn för att WebMail-tillägget ska fungera. Kanske på grund av att tillägget ska kunna skilja på kontona då den hanterar flera på en gång - jag vet faktiskt inte.


Steg 6: Välj det namn som du vill ska beskriva kontot.


Klicka dig igenom resten av guiden och skapa eventuellt fler konton med hjälp av stegen här ovan.

Hör gärna av er med frågor och kommentarer.

Inga kommentarer: